Piilotetut auton vuokrauskulut

Kun aletaan puhua odottamattomista matkakustannuksista, moni nyökkäilee tietäväisenä. Totta tosiaan, mikään ei ole ärsyttävämpää kuin huomata hotellin, autonvuokrauksen tai retken maksavan lopulta huomattavasti enemmän kuin aluksi odotettiin. Kaikkia lisäkuluja ei voi välttää, mutta autonvuokrauksen kohdalla niin voi tehdä.

Yllätykset autoa palautettaessa

Vuokra-auton varaaminen on helppoa nykyään, etenkin netin kautta, sillä varaaminen on todella nopeaa. Löydät matkalla käytettävän auton, sen noutopaikan ja huokean hintatarjouksen. Klikkaat vain tehdäksesi varauksen, ja kaikki on kunnossa. Kun saavut perille noutamaan autoa, sopimus on valmiina allekirjoitettavaksi ja tuossa tuokiossa oletkin jo tien päällä. Loma sujuu mukavasti, kaikki on täydellistä ja olet nähnyt upealla matkallasi kaiken auton ansiosta. Loman loputtua pakkaat tavarasi ja ajat autovuokraamoon tai lentokentälle autoa palauttamaan.

Siinä vaiheessa seuraakin sitten yllätys. Lasku onkin melkoisesti isompi kuin sinulle varausvaiheessa tehdyssä tarjouksessa. Miksi näin?

Mitä piilokulut ovat?

Voi olla, että varausvaiheessa esitetty hinta ei sisältänyt vakuutusta. Tämä tarkoittaa, että vakuutusmaksu lisätään loppulaskuusi autoa palautettaessa. Vakuutus voi tehdä autonvuokrauksesta paljon alkuun oletettua kalliimpaa. Kun teit varauksen, saamaasi hintatarjoukseen saattoi sisältyä perusvakuutus. Autoa noutaessasi sinulta saatettiin kuitenkin kysyä erilaisista lisävakuutuksista. Haluatko yksityisen, kattavan supervakuutuksen, haluatko alemman omavastuuosuuden tai vakuutuksen varkauksien ja autoon jätetyn omaisuuden varalta?

Siinä on paljon mietittävää ja nämä lisävakuutukset voivat usein olla erittäin kalliita, jopa kalliimpia kuin itse autovuokra. Monet kyseisistä lisistä eivät ole tarpeen, sillä omat vakuutukset kattavat varkaudet autosta, samaten luottokorttiostoihin saattaa sisältyä vakuutus. Useat näistä lisävakuutuksista ovat yksinkertaisesti turhaa lisää, joista autonvuokrausyhtiöt tekevät paljon rahaa.

Ylimääräinen nuori kuljettaja, kallis tankillinen ja rajoittamattomat kilometrit

Perheen vanhin, 20-vuotias poika on mukana lomalla ja hänkin haluaisi tietysti ajaa.
Ylimääräisen kuljettajan lisääminen on usein maksutonta tai hyvin edullista, mutta kun lisäkuljettaja on alle 25-vuotias, hinnat voivat pompata ylös vuokrayhtiöiden sääntöjen takia.

Noudat auton todennäköisesti täydellä tankilla, ja sinun oletetaan myös palauttavan se samassa tilassa. Mutta kun autonvuokrausyhtiö tarjoaa tekevänsä täytön puolestasi palautuksen jälkeen, hinta nousee nopeasti. Pieni palvelumaksun sijasta varsinainen ongelma on polttoaineen hinnan veloitus. Mikäli diesel maksaa matkakohteessa 1,20 € / litra, sinua veloitetaan 2 € / litra jos vuokrausyhtiö hoitaa täytön puolestasi. Erotuksesta kertyy merkittävä summa, mikäli autonvuokrausyhtiö täyttää 60 litran tankin.

Viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä: rajoittamattomat kilometrit eivät sisältyneet hintaan. Kaikilla yhtiöillä tämä ei kuulu hintaan. Muista tarkistaa tämä, sillä lisäkilometrit saattavat tulla todella kalliiksi, etenkin jos ajat lomallasi paljon.